معرفی Prezi جایگزینی برای پاورپوینت

Prezi

معرفی و اشنایی با پرزی

prezi چیست؟

درباره‌ی Prezi چه می‌دانیم؟ در این نوشتار می‌خواهیم به معرفی یکی از ارائه‌دهنده‌های برتر يعني پرزی (Prezi) بپردازیم. Prezi در سال 2009 توسط تاسیس شده است. در حال حاضر (اوایل 2015 ) حدود 50 میلیون کاربر را پشتیبانی می‌کند! و در حال حاضر کاربران Prezi بیش از 160 میلیون Prezis  ایجاد کرده‌اند. برای داشتن اطلاعات به روز درباره‌ی پرزی / Prezi  به این جا مراجعه فرمایید.

وقتی می‌خواهیم به عنوان ارائه‌دهنده یا سخنران در یک کنفرانس، سمینار، کلاس درس‌، کارگاه‌های آموزشی، جلسات اداری و… به ارائه‌ی مطلب بپردازیم بی‌اختیار به سوی بسته‌ی آفیس  microsoft office و برنامه‌ی محبوبش پاورپوینت powerpoint کشیده می‌شویم. چند اسلاید می‌سازیم و به ارائه می‌پردازیم.

خوب! خبر خوب این است شما با پرزی تمام امکانات لازم و جالبی را برای یک ارائه‌ی عالی خواهید داشت؛ به گونه‌ای که مخاطبین شما را کاملاً مجذوب می‌سازد. بر خلاف اسلایدهای خسته کننده و خطی پاورپوینت که در یک سطح و نوع هستند. Prezi  با افزودن عمق، رنگ، بزرگنمایی و حرکت بر روی محتوا، زوم و تنوع یک اجرای کاملاً زنده و پویا را در اختیارتان خواهد گذاشت. چرخش، حرکت، برقراری روابط میان نوشته‌ها و مفاهیم، فوکوس آسان، اشتراک گذاری اطلاعات و مفاهیم در در فضای ابرای با سایر کاربران، باز بودن دست کاربر و نقش پر رنگ خلاقیت در ساخت آن و چندین مورد و ویژگی‌ بارز دیگر این برنامه باعث شده است روز به روز به کاربران و طرفداران آن افزوده شود و حال به عنوان رقیبی سرسخت در مقابل برنامه پاورپوینت مایکروسافت قد علم کرده است. پیش‌بینی این‌که اگر مایکروسافت به فکر یک خانه تکانی حسابی نباشد بایستی در این زمینه از Prezi شکست بخورد کار چندان سختی نیست!

البته پرزی هنوز مسیر زیادی دارد تا به اوج برسد؛ افزودن امکانات بیشتر و پشتیبانی از تمامی زبان‌ها، بایستی در اولویت‌های وی قرار گیرد. و امّا خبر بد!

 بزرگ ترین مشکل پرزی برای کاربران فارسی زبان این است که متاسفانه این ارائه دهنده خط  فارسی و عربی را پشتیبانی نمی‌کند و تماس با بخش پشتیبانی Prezi تا کنون بی نتیجه مانده است.

ما به زودی در تاریاد به آموزش این ارائه‌ دهنده خواهیم پرداخت. و هم‌چنین با ارائه‌ی ترفندهایی به جبران این نقص ـ عدم پشتیبانی زبان فارسی ـ خواهیم پرداخت. البته روش ما در عین این که، کاملاً ابتکاری است ( چون تا کنون – prezis – ارائه‌ای از این سیستم، به زبان فارسی تولید نشده است.) ولی زمان‌بر بوده و کمی هم تخصصی است. البته برای علاقمندان و کسانی که واقعاً می‌خواهند از پاورپوینت هجرت کنند و عزمشان جدیست؛ ایده‌ای بسیار عالی است. پس منتظر آموزش‌ Prezi  در تاریاد باشید. که برای اولین بار ارائه خواهد شد. در پایین لینک  دو نمونه محتوای تولید شده (Prezis) با prezi و البته با محتوای فارسی را قرار داده‌ایم.


ـ جهت آشنایی بیشتر باپرزی، به این مقاله:  تدریس با Prezi  که در سایت به روز و پر محتوای روش تدریس همکار ارجمند آقای محمد حافظی نژاد  انتشار یافته است؛ مراجعه فرمایید.


4 پاسخ
    • کمال برنگ
      کمال برنگ گفته:

      سلام
      خوشحالم از اینکه مطالب و محتوای تاریاد مورد استفاده‌ی شما همکاران عزیز قرار می‌گیرد. امیدوارم موفق باشید.

      پاسخ
  1. علی
    علی گفته:

    سلام. بی نهایت سپاسگزارم. من دبیر زبان انگلیسی متوسطه ی دوم هستم . و خیلی علاقمندم که با شیوه های نوین تدریس اشنا شم لطفا در این مسیر و با این نرم افزار بیشتر کمکم کنید. با تشکر از سایت و لینک خوب و مفیدتان

    پاسخ
    • تاریاد
      تاریاد گفته:

      سلام علی عزیز
      خوشحالم که به شیوه‌های نوین تدریس و ارائه با پرزی علاقمند هستید. یک خبر خوب برای شما اینکه چون دبیر انگلیسی هستید می‌توانید ارائه‌های خود را با این زبان بدون مشکل با پرزی بسازید. در مورد کمک هم چشم. شما سؤالات خود را بپرسید در حد توان برسم در خدمتم؛ در آینده هم آموزش جامع Prezi را خواهید داشت.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 1 =